Tag: 爱上海UXK

ppbsbqvx

Helen Street / mw|works architecture + design

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876875/helen-street-mw-works-architecture-plus-design Clipboard Landscape Design: Treebird Construction, Ian Jones Lead Architects: Helen Street / mw|works architecture + design Photographs General Contractor: Architects: mwworks Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Seattle, United States United States “COPY” Year:  ArchDaily Houses Manufacturers: 12th Avenue Iron, Crate & Barrel, Miele, PentalQuartz, Quantum Windows & Doors, Contour Woodworks, Resolutecenter_img Projects Eric Walters, Steve Mongillo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876875/helen-street-mw-works-architecture-plus-design Clipboard Wittman Estes, Matt Wittman, Jody Estes CopyAbout this officemwworksOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSeattleUnited StatesPublished on August 02, 2017Cite: “Helen Street / mw|works architecture + design” 02 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Andrew Pogue Manufacturers Brands with products used in this architecture project PCS, Jim Harris “COPY” Helen Street / mw|works architecture + designSave this projectSaveHelen Street / mw|works architecture + designSave this picture!© Andrew Pogue+ 29 Share Save this picture!© Andrew PogueText description provided by the architects. The clients were living on a rural property east of Seattle but found themselves drawn back to the growing vibrancy and culture of the city. They loved the peaceful setting of their old home with its quietness and easy indoor/outdoor living but it was oversized for two people and two small dogs. The new project would distill their way of living into a smaller footprint, specifically tailored to their tastes and activities.Save this picture!© Andrew PogueHelen Street is on the north edge of the Madison Valley neighborhood abutting the fringe of the Washington Park Arboretum, but within easy walking distance of the village center. Early design discussions focused on a simple modern structure with a purity of materials and a quiet palette constructed on a modest budget.Save this picture!© Andrew PogueThe home should be open, light filled and private but also transparent and open to views to the landscape. Above all, the owners described a quiet design integrated with landscape that would create a tangible calmness in the home.Save this picture!© Andrew PogueSave this picture!Main Floor PlanSave this picture!© Andrew PogueThe concept grew from this premise, drawing complexity from the opportunities and constraints of an urban corner lot. A courtyard in the center of the site brings light and private outdoor space deeper into the site and serves as an organizational hub for the home. The sunnier south and western fringes of the site are reserved for gardens. Territorial view corridors helped identify where the building could be very transparent and where privacy was more important.Save this picture!© Andrew PogueThe material palette was simple with a largely glassy main level with solid volumes crisply detailed in cement panels. Floating above, the roof plane and master suite are clad in naturally weathered cedar planks. Anchoring the house around the courtyard, the outdoor chimney and garden shed are clad in heavy reclaimed timbers, stacked and blackened.Save this picture!© Andrew PogueBy working closely with the owner, who also managed and built the project, the design concept and execution were closely integrated from concept through fabrication. The limited construction budget was focused on key spaces and experiences while others were kept more straightforward. With a shared understanding of project goals there was a great economy of communication and efficiency in realizing the built work.Save this picture!© Andrew PogueThe outcome is a project that is simple but very intentional and serves as a backdrop to the landscape and the lifestyle of its inhabitants. A true collaboration.Save this picture!© Andrew PogueProject gallerySee allShow lessHyperloop One’s Autonomous Pod Completes Inaugural Test RunArchitecture NewsArtist Alex Chinneck Installs Ripped Brick Facade on London BuildingArchitecture News Share Design Team:Suzanne StefanCity:SeattleCountry:United StatesMore SpecsLess Specs 2017 Structural Engineer: last_img read more

CONTINUE READING