Tag: 上海后花园NPW

nzpesgiu

David Adjaye’s Sugar Hill Development: A New Typology for Affo…

first_imgSave this picture!Courtesy of Adjaye Associates Share Area:  191000 ft² Area:  191000 ft² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeDavid Adjaye AssociatesOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsNew YorkHousingResidentialMixed UseUnited StatesPublished on June 11, 2014Cite: “David Adjaye’s Sugar Hill Development: A New Typology for Affordable Housing” 11 Jun 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream David Adjaye’s Sugar Hill Development: A New Typology for Affordable HousingSave this projectSaveDavid Adjaye’s Sugar Hill Development: A New Typology for Affordable Housing David Adjaye’s Sugar Hill Development: A New Typology for Affordable Housing Photographs:  Adjaye AssociatesProject gallerySee allShow lessHouse in Funabashi / Koji Hatano ArchitectsSelected ProjectsVideo: Tamedia New Office Building / Shigeru Ban ArchitectsVideosProject locationAddress:Saint Nicholas Avenue & West 155th Street, New York, NY 10032, United StatesLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Mixed Use Architecture Year:  “COPY” “COPY” ArchDaily CopyAdjaye Associates’ latest development has opened in the historic neighborhood of Harlem, New York: a complex that aims to combat poverty and revitalize the community by bringing together affordable housing (including housing for homeless New Yorkers), a Preschool, and a 17,000 square foot cultural institution – the Sugar Hill Children’s Museum of Art & Storytelling. The “school in a museum” is designed to engage students and foster a new generation of Sugar Hill artists and innovators.“The Sugar Hill Development is a new typology for affordable housing, with its mixed program of museum space, community facilities, offices and apartments,” David Adjaye noted at yesterday’s opening press conference, “My hope is that the building—perched high on Coogan’s Bluff—will offer a symbol of civic pride and be a valued new resource for the neighborhood.”The architect’s description of the project, after the break.Save this picture!Courtesy of Adjaye AssociatesRecommended ProductsLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsLouvers / ShuttersLunawoodThermowood BattensLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic Coated From the Architect. Sugar Hill is a new mixed-use development in Manhattan’s historic Sugar Hill district of Harlem that will feature affordable housing, early education programs and a new cultural institution. Initiated by non-profit developer of supportive housing, Broadway Housing Communities (BHC), and generated by a tight budget as well as the exacting parameters of the site, the concept challenges the traditional typology. Unusually, the scheme incorporates a public program, with a children’s museum and early childhood center, which resonate with Adjaye Associates’ commitment to a wider urban and cultural responsibility. The 13-storey, 124- apartment affordable housing complex will be located on W. 155th Street at St. Nicholas Avenue. The practice worked closely with the client and local community to ensure the design is tied to its history, practical and aesthetic requirements, through a series of workshops and planning meetings. The brief required a modern design complementary to its surrounding environment of Gothic revival row-houses.Save this picture!Floor Plan L2The response is a textured slab building, which crowns a 76 foot base that steps back at the ninth floor to create a ten foot terrace and cantilever on opposite sides. The cladding is achieved with rose embossed graphite tinted pre-cast panels, which create an ornamental effect, paying tribute to the rich culture and history of Harlem. Abstractly referencing the intricate masonry ornament and the articulation of the row-house bays of the neighboring buildings, the cladding also resonates with the fact that the site falls within the “heritage rose” district. The roses on the building façade are set to varying sizes and depths to enhance the play of light across the surface. The tinted precast concrete material was refined through a series of studies, samples and tests, and is designed to sparkle with sunlight allowing the building to shimmer throughout the day. The graphite color also serves as a contrast to the luminous glass facade that begins at the public entry plaza and wraps around the entire building creating a glowing beacon for the gateway to the Sugar Hill district.Save this picture!Courtesy of Adjaye AssociatesThe fenestration accentuates the vine-like qualities of the rose pattern while providing an abundance of natural light and views from the apartments, which frame Central Park, One World Trade Center in Lower Manhattan, the Hudson and Harlem Rivers and the new Yankee Stadium. Terraces are placed on the second, third, ninth, and roof levels. At the base of the building is a Children’s Museum of Art and Storytelling. The 18,036 square foot area has been designed with interactive exhibition and performance spaces and an artist-in-residence studio. The second floor will house a 12,196 square foot, light filled early childhood education center and there are offices for BHC on the ninth floor. The residences, education center and museum will be accessed from the landscaped public plaza on St. Nicholas Avenue.Save this picture!West ElevationMixed Use Architecture, Apartments•New York, United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/514785/david-adjaye-s-sugar-hill-development-a-new-typology-for-affordable-housing Clipboard United States Photographs 2014 Architects: David Adjaye Associates Area Area of this architecture project 2014 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/514785/david-adjaye-s-sugar-hill-development-a-new-typology-for-affordable-housing Clipboard Projects Year: last_img read more

CONTINUE READING