Tag: 上海后花园NGE

ombwclrp

Kouhsar Villa / Next Office–Alireza Taghaboni

first_img Houses “COPY” ArchDaily Year:  2013 “COPY” Save this picture!© Parham Taghioff+ 20Curated by María Francisca González Share Photographs Area:  1118 ft² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Kordan, Iran Iran Architects: NextOffice–Alireza Taghaboni Area Area of this architecture project Kouhsar Villa / Next Office–Alireza TaghaboniSave this projectSaveKouhsar Villa / Next Office–Alireza Taghaboni Kouhsar Villa / Next Office–Alireza Taghaboni ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/505562/kouhsar-villa-next-office-alireza-taghaboni Clipboard Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/505562/kouhsar-villa-next-office-alireza-taghaboni Clipboard Photographs:  Parham TaghioffDesign Development:Roohollah RasooliDesign Associates:Masoud Saghi, Farideh AghamohammadiStructural Strengthening Consultant:Vahid Gharekhani niaMechanical Consultant:Houfar EsmaeeliElectrical Consultant:Nina AmooshahiLandscape Consultant:Babak MostofisadriSupervision:Masoud Saghi, Roohollah RasouliConstruction:Ejraye Khas OfficeGraphic & Presentation:Hiva Farajpour Bakhtiari, Farzad Kafaee, Asal Karami, Sepideh Sarrafzadeh ZargarCity:KordanCountry:IranMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Parham TaghioffRecommended ProductsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0WoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. Our initial intention for the project was in fact to problematize the connection amongst form, space, and structure. The project came to our studio after a year of being on hold due to the client’s dissatisfaction.Save this picture!SectionThe skeleton and barrier walls of the structure were thoroughly constructed. There was a central, octagonal void surrounded by columns, which was exactly what had made the client unhappy due to its shape and size, this void could not exhibit the wide, bright interior he desired.Save this picture!© Parham TaghioffWe realized the only way to revive the project was to take this problem as an opportunity rather than an obstacle to progress. Accordingly, expanding the central void and discarding the southern part of the balcony provided a wider view of the landscape. Next, we enhanced the structure and attached the south cantilever to the existing balcony. Doing this, and removing the lateral slabs and gazebo roof structure, transformed the overall volume to a cubic form.Save this picture!© Parham TaghioffNext, the southern-facing façade wall stretched in an elastic manner towards the interior void, where it covered the columns and made a smooth connection between in and out. This allowed the southern wall to perform a fundamental role as a flexible element that not only responded to structural necessities, but also attempted to engage with the aesthetics, functionality, and spatial organization of the both interior and exterior.Save this picture!© Parham TaghioffIn the end, the façade’s surface would satisfy the requirements of the plan and insert a sense of dynamism and fluidity throughout the house. This organizational strategy would propose a body in which a strong vacuum action applied to the façade could convey the light, air flow, and vistas inwards to demonstrate the innovative qualities of this highly distinctive work.Save this picture!© Parham TaghioffPreface:The house would rest in a wide landscape, capturing the delightful vistas of the Alborz Mountains in the background. Considering structural constraints, the design strategy followed a path by which the initial skeleton could be transformed to encompass pure cubic volume that made it distinctive in its neighborhood. The outcome was a cube, hosting an elastic façade that resulted from a dynamic vacuum tension on the southern face. Stretching the façade towards the void and columns did not merely meet the structural necessities, but also provided spatial qualities for both the interior and exterior.Save this picture!© Parham TaghioffThe building was named Kouhsar (“mountain” in Persian) to recall the old name for the location of the house.Save this picture!© Parham TaghioffStructure:_A roof with a span of 20 meters had to be covered. Initially, structural methodology attempted to apply the façade surface as a barrier wall connected to the load-bearing system.Save this picture!© Parham Taghioff_The overall structure was calculated and modeled with structural software. Next, for the manufacturing process, vertical trusses where designed to fit the architectural form. Later, vertical and horizontal CNC milled surfaces were located on the trusses (each 50 cm). Between each, two surfaces were filled with polystyrene sheets.  Save this picture!Ground Floor Plan_Based on a structural study, a net of armatures was placed on the CNC milled sheets, then a thin metal mesh of 5 cm x 5 cm was attached to the net. Shot Crete concrete was then shot onto the resultant assembly.Save this picture!© Parham Taghioff_To avoid any probable cracks, a plastic mesh covered the whole façade skin. Finally, finishing jobs were performed to smooth the final surface before it was painted by Jotun Color.This project was originally published on May 15, 2014.Project gallerySee allShow lessHouse in Tsukawaki / Horibe AssociatesSelected ProjectsThe Beast Beijing Taikoo Li Store / Sò StudioSelected Projects Share CopyAbout this officeNextOffice–Alireza TaghaboniOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKordanIcebergIranPublished on September 25, 2019Cite: “Kouhsar Villa / Next Office–Alireza Taghaboni” 24 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?库萨别墅改造,结构与景观融合 / Next Office–Alireza Taghaboni是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

CONTINUE READING