Tag: 上海后花园KFR

tchojqig

Stone House / MM++ architects

first_img 2018 ArchDaily CopyHouses•Nha Trang, Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907677/stone-house-mm-plus-plus-architects Clipboard Photographs:  Hiroyuki Oki Manufacturers Brands with products used in this architecture project Mỹ An Phạm Thị, Michael Charruault Stone House / MM++ architectsSave this projectSaveStone House / MM++ architects Houses “COPY” Other Participants:Hào Lương VănCity:Nha TrangCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. Located in Nha Trang, a sea side city of Vietnam’s south east coast, this vacation villa has a very privileged location. Carved into the hill, the site of 500 sqm enjoys a unique ocean view, overlooking the bay and mountains in the background. The goal was to find solutions at early stage of the conception to optimize this viewing experience and manage the high constructions density of this residential area in the future.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe overall design put the accent on the simplicity of the construction shapes, the use of raw and natural materials and some innovative interior functions. Also, the contrast between the brutalist influences of the main construction and the interiors carefully crafted is intense. The visitors experience, when coming inside, is real.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe property is accessible from the back street, on the upper part of the site. Consisting of a wall of coarsely carved sculptural stones, in reference to the very rocky immediate environment, the facade on the street is completely opaque. It ensures privacy and orients radically the villa towards the sea. The sets of shadows and lights on the granite blocks array add drama effect and create a strong impression at the arrival from the street, day and night.Save this picture!© Hiroyuki OkiAn outdoor staircase leads to the ground floor. The space is fully open thanks to the structure design which has allowed to remove all front columns except 2 supports integrated into the windows frame. Kitchen and technical spaces are kept in the back, the panoramic view is unobstructed.Save this picture!© Hiroyuki OkiSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Hiroyuki OkiWith the large windows opened, Indoors and outdoors are in perfect spatial continuity. The Sala has been recessed on ground level to keep the view cleared while the infinity pool connects the sky and the scenery with the place.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe sculptural spiral stair, placed in central position, is the focal point of the interior design, visually strong enough to do the balance with the ocean view’s natural attraction.Save this picture!© Hiroyuki OkiDepending on the needs of the individuals and families, the first floor can be totally modulated with moving sliding timber walls. From a space fully opened to a floor split into multiple combinations with a maximum of 3 air-conditioned bedrooms, each with open-to-sky bathroom. This playful system was implemented in order to be able to maximize the views and interactions. Oiled timber is the dominant material, offering cozy and luxurious look and feel, in contrast with the raw cut stone blocks of the bathrooms.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe master bedroom has been designed with a retractable glass loggia motorized. In extended position, the house disappears in the back and the “sea-scene” viewing experience under the stars is total.Save this picture!© Hiroyuki OkiIn contrast with the simplicity of the construction shapes, the multiples esthetic’s effects and functional’s elements create a strong impression while the first value of the villa is the beauty of the scenery you can enjoy from every corner.Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lessBalkrishna Doshi: Architecture for the PeopleExhibitionMica-Bar / 3andwich Design / He Wei StudioSelected Projects Share Vietnam CopyAbout this officeMM++ architectsOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNha TrangVietnamPublished on December 17, 2018Cite: “Stone House / MM++ architects” 17 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?石头房/MM++ architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: MM++ architects Area Area of this architecture project Year:  Photographs Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Stone House / MM++ architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907677/stone-house-mm-plus-plus-architects Clipboard Lead Architects: Manufacturers: Daikin, Duravit, Fibaro Projects “COPY” Save this picture!© Hiroyuki Oki+ 43Curated by María Francisca González Sharelast_img read more

CONTINUE READING